17 Ocak 2008 Perşembe

SHP YOL AYRIMINDA

1-15 AĞUSTOS 1994

SODEP- Halkçı Parti birleşmesiyle birlikte başlayan SHP’nin kimliksizleştirilmesi ve etkisizleştirilmesi sürüyor.

Erdal İnönü’nün Genel Başkanlığı ile birlikte başlayan depolitisazyon dönemi kitlelerle bağın yitirilmesine neden olmuş, var olan yapıyı değiştirmek yerine yapının içinde erimeye razı olunmuştur.

Uzun bir süre sonra artık medyanın bile savunamaz olduğu Erdal İnönü’nün Genel Başkanlıktan ayrılması gündeme gelmiş fakat ne yazık ki sosyal-demokrat hareket bu olanağı iyi değerlendirememiş. ABD ve medyanın desteklediği Murat Karayalçın Genel Başkanlığına seçilmiştir.

Murat Karayalçın da İnönü gibi DYP’nin koşulsuz destekçisi konumuna düşmesi, son gelişmelerde ise 5 Nisan paketine imza atması, Tansu Çiller’in ABD’de ki mal varlığının araştırılmasına red oyu kullanması ve bakanlık değişikliklerini yüzüne gözüne bulaştırması sonucu kredisini hızla tüketmiştir.

Günümüz parlamento partileri ve yöneticileri için politika artık ticaret konumuna dönüşmüştür. Partilerin yerel yöneticileri de bu ticareti içindedirler. Bunlardan ayrı olması gereken SHP ‘ de de ne yazık ki durum farklı değildir. Bu yüzden SHP’nin tabandan tavana baştan yenilenmesi yeni güncel ideolojilerle donanması ve resmi ideolojinin dışında çıkması gereklidir.

Aksi halde diğer sağ partilerden farklı olmayan SHP ilk genel seçimlerde % 10 luk barajın altında yok olup gidecek, medya da onun yerine, sol adına ‘Milliyetçi Ecevit’ i’ lanse edecektir.
1-15 AĞUSTOS 1994

Hiç yorum yok: