3 Şubat 2009 Salı

Amerika’nın Think -Tank’çıları

Amerika, Washington, D.C.'nin, en önemli binalarından birisi, beş kenarı ile İsrail yıldızına benzeyen Pentagon binası, orada Tik-tak çılar (siz onu isterseniz think-tank olarak okuyabilirsiniz.) dünyada Amerikan politikalarının ne olmasını, ne olmamasını, 3. dünya savaşları ve bölgesel savaşlar ve olası sonuçları, yani her şeyi tartışıyorlar.

Masada 12 kişi oturuyor. ABD'nin en yüksek maaş alan Tik-Tak çıları. Günler aylar süren tartışmalar sonrasında, zaman sırasına göre, Afganistan'da, Rusya'ya karşı Taleban'ı, İran'a karşı Saddam'ı, El Fetih'e karşı Hamas'ı, Lübnan'da Suriye'ye karşı Hizbullah'ı destekleme kararı alıyorlar ve Washington, D.C'ye bildiriyorlar.

ABD yönetimi bu görüşlere uygun davranıyor. Günler, aylar, yıllar geçiyor. Bu kuruluşların hepsi ABD karşıtı oluyor neden acaba?

Rusya'ya karşı, Afganistan'da Taleban'ı örgütleyen ABD şimdi Taleban ile savaşıyor. Taleban ABD'ye kök söktürüyor. Saddam idam ediliyor ama şimdi Irak'ta Baas partilileri ABD'ye karşı dünyanın en büyük direnişlerden birini sergiliyor.

Suriye'de ABD'nin desteklediği Hizbullah İsrail ordusunu kara savaşında yeniyor.

Filistin'de solcu el-Fetih'e karşı Hamas'ı örgütleyen ABD/İsrail'in şimdi El-Fetih ile arasından su sızmıyor. Baş düşman Hamas oluyor.

Olur canım bu kadar hata kadı kızında da olur.

Peki başka ne oluyor,

Dünya ekonomisinin ve silahlarının neredeyse yarısı elinde bulunduran ABD'nin tik-tak çıları, Çin'i, Rusya'yı, Hindistan'ı filan ABD'den koparıp yeni bir kutup yaratıyorlar.

Çin ekonomik olarak ABD'yi tehdit etmeye başlıyor.

Rusya SSCB'den kalma nükleer silahları ve enerji kaynakları ile ABD'ye kafa tutar oluyor.
Olur canım olur Tik-Tak çılar bu kadar hata yapabilir.

Peki bu Tik-Tak çılar Latin Amerika'da ne yapıyor. Neredeyse oradaki tüm ülkeler ABD karşıtı olmuş. Kendi aralarında, ABD'ye karşı askeri ve ekonomik işbirliği konularına yönelmişler.

Olur canım bu kadar hata kadı kızanda da olur.

Bu yüzden Tik-Tak çıları suçlamamak gerekir.

Şimdi bu Tik-Tak çıların en büyük marifeti ise şişeden cin çıkarmak. Nasıl? derseniz, Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Fazilet Partisi vs. kökenli AKP'den ılımlı İslam (yani ABD/İsrail yanlısı İslam) yaratmaya kalkmaları.

Bu girişim de Davos'ta duvara tosluyor. Nasıl toslamasın ki; Adamlar çocukluğunda, "mum söndülerle", "iğneli beşik, hamursuz bayramları" ile büyütülüyor. Hemen gidip, Taleban, Hizbullah, Hamas, Suriye ve İran'ın yanında yerlerini alıyorlar.

Dünyanın en yüksek maaşını alan bu Tik-Tak çılar komik canım çok komik…

Bu Tik-Tak çılar komik de bizim aydınlarımız, bilim adamlarımız, strateji uzmanlarımız, köşe yazarlarımız, politikacılarımız komik değil mi?

Bence onlar daha komik.

Neymiş? Erdoğan Fatih olmuş, Abdülhamit olmuş, Nasır olmuş, dik durmuş falan.

Nasıl olmuş? İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres karşısında esmiş gürlemiş! Ya peki daha önceki başbakanlar, ABD Başkanı, İsrail başkanı karşısında neden esip gürleyememiş. Onların ağızlarını bandlamışlar mı?

Şimdi dünyanın en borçlu ülkesi, askeri anlamda ABD/İsrail'e göbeğinden bağlı, Ekonomisi yabancılara teslim edilmiş bir ülke nasıl olur da AB-D/İsrail'e kafa tutabilir?

Şimdi bizim bazı aydınlarımıza göre tutabilirmiş. Ne diyor bu aydınlarımız filan? Bakın İsrail hiç tepki göstermedi, özür bile diledi, ABD'den tık yok vs. Eeee adamlar bizim gibi aptal mı? Hemen tepkilerini göstersin. Ayrıca onların düşündükleri AKP hükümeti değil ki, Türk halkı. Onlar şimdi İsrail karşıtlığını tavan yapmış Türk halkını yatıştırmaya çalışıyor. Çünkü çok iyi biliyorlar ki AKP hükümeti gidici Türk halkı ise kalıcıdır.

Şimdi bizim AKP yanlısı bu "aydınlarımız" gerçekten Erdoğan'ı desteliyor olsalardı şunları söylemeleri gerekirdi; "Bu AB-D/İsrail ile ilişkimizi keselim, İran'a, Rusya'ya yönelelim, Ergenekon tutuklularını (katil ve bombacılar hariç) salıp onlarla bir masaya oturarak Avrasya modeli üstünde tartışalım" filan derlerdi.

Ne diyordu bu "aydınlar", "Ergenekoncular milli duyguları körüklüyor, her tür milliyetçilik ırkçılıktır/faşizmdir" falan. Şimdi Tayyyip Erdoğan ise milliyetçiliğe tavan yaptırdı ya olsun.

Şimdi Tik-Tak çıları aratmayan bazı aydınlarımız falan ne diyor? İsrail Erdoğan'a kıyak yapmış? Neden?

AB-D/İsrail'in Türkiye'ye ihtiyacı varmış. Bu yüzden AKP'nin yerel seçimleri kazanması için mahsus Erdoğan'ın ayakları altına kendilerini atıp paspas olmuşlar.

Arap ülkelerinin İran'a değil de Türkiye'ye yönelmesini sağlamışlar, ABD/İsrail yanlısı bir Osmanlı devleti doğuyormuş filan.

Yani şimdi Türkiye'de milliyetçilik prim yapıyor da İsrail'de yapmıyor mu? Hiçbir ülke kendi yanlısı olsa bile kendi halkının, çocuk katili filan gösterilmesini, kendi devlet başkanlarının hakarete uğramasını istemez. Erdoğan bunun böyle olduğunu sanıyorsa yakında yanıldığı anlayacaktır. Hesabını da yakında soracaklardır.

Peki Başbakan Erdoğan şimdi ne yapıyor? milli birlik ve beraberliği sağlayarak, "ülke arkamda" mesajları vermeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı, bakanlar, muhalefet partileri filan, milliyetçi dalga nedeniyle Erdoğan'a destek veriyor.

Ya peki medya, AKP medyası dışında, Aydın Doğan ve Ciner Gurubu filan Erdoğan'a neden bu kadar destek veriyor? İstedikleri almak için. Sanırım almışlardır bile.

Şimdi

Amerika, Washington, D.C.'nin, en önemli binalarından birisi, beş kenarı ile İsrail yıldızına benzeyen Pentagon binası, orada Tik-tak çılar yeni bir cini şişeden çıkarmaya çalışıyor.

Peki bu yeni cin kim?

Fethullah Gülen .

Bu tutar mı? Bizim uyanık Tik-Tak çılara göre tutar. Belki tutar da, ama onlar da çocukluğunda, "mum söndülerle", "iğneli beşik, hamursuz bayramları" ile büyüdüler.

Bana kalırsa bu Tik-Tak çılar fazla kafa yormasınlar, desteklesinler CHP'yi, yapsınlar hükümet, ben garanti ediyorum, CHP ılımlı/ılımsız dincilerden binlerce kat fazla AB-D/İsrail'e hizmet eder.

Saygılarımla…