5 Mayıs 2010 Çarşamba

Burjuvazi, gözlerine biber gazı sıkılmış işçileri sever

Kimileri diyor ki; “AKP Hükümeti sonuna yaklaştı, ilk seçimde muhalefete düşecek.”
Ben bu söylenenlere katılmıyordum. Fakat 1 Mayıs 2010 sonrası AKP’nin gidici olduğuna kesin inandım.

2002, 2003, 2004, 2005,2006,2007,2008 1 Mayısları, işçileri biber gazı, cop, panzer, dayak. 1 Mayıs 2009 Taksim Alanı sınırlı da olsa işçilere açıldı. Önceki yıllarda kendini güçlü hisseden AKP hükümetinin de zaafiyeti başlamış oldu.

1 Mayıs 2010 ise bırakın biber gazı, panzeri neredeyse polis, işçilere karanfil verecekti. Hükümetin artık göstericilere bir fiske bile vuracak gücü kalmamıştı. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar zayıf bir hükümet iktidara gelmemişti.

Burjuvazi, Taksim alanında zafer şarkıları söyleyen işçileri değil, gözlerine biber gazı sıkılmış işçileri sever.

Aslında 8 yıllık AKP hükümeti döneminde Türkiye çok yollar aldı, çok gelişti, değişti.

Örneğin;
1980 öncesi Ergenekon çok fakirdi. Kıbrıs “Barış” harekatı sonrası, Ecevit bir gün yolda yürürken, üstü başa perişan, ağlayan bir çocuk görür.

“Oğlum neden ağlıyorsun?” diye sorar.

Çocuk,
“Benim babam Ergenekon’da çalışıyor. Ecevit Kıbrıs’a asker gönderdi diye ABD Ergenekon ödeneğini kesti. Babam maaş alamıyor” der.

Ecevit’in gözleri dolar. Hemen Başbakanlığa giderek örtülü ödenekten Ergenekon’a para gönderir.

Ecevit’in bu özverisi sayesinde, Ergenekon personelinin çocuklarının karnı doyar. Fakat, Ergenekon darbe ortamı yaratmak olan görevlerini yerine getirmekte büyük zorluklar çekmektedir.

Ergenekon’un sadece bir tabancası vardır. Bu yüzden tabanca, sabahları, öğlene kadar ülkücülere, öğlen Maoculara, akşam ise Lenincilere verilir. Tabi darbe ortamını tek tabanca ile sağlamak kolay olmaz.

AKP hükümeti döneminde Türkiye çok yollar aldı, çok gelişti, değişti.

Şimdi öyle mi?

Ergenekon örgütü, silaha gark dedi. Fazla silahları koyacak yer bulamadığı için aynı köpekler gibi toprak altına gömmeye başladı. Nereyi kazsan silah çıkacak duruma geldi.

AKP hükümeti döneminde Türkiye çok yollar aldı, çok gelişti, değişti.

Sahi şimdi Ergenekon ödeneğini kim veriyor?

Ne yaptı AKP hükümeti?

“Laiklik elden gidiyor” diyerek eylem yapan Kemalistleri, Ergenekoncu diyerek içeri attı. Attı atmasına da bu burjuvazi için pek bir anlam ifade etmiyor. Çünkü Kemalistlerin burjuva iktidarı ile bir sorunları yok.

Ya peki 1 Mayıs 2010?
Hangi burjuvazi, işçilerin bayram yapmasını, güç gösterisini yapmasını, burjuva iktidarına meydan okumasını ister ki? Yeşil sermaye bile istemez.

AKP hükümeti gidici, gidici. İşçisine biber gazı bile sıkamayan hükümetleri ne yapsın burjuvazi?

Bakınız önümüzdeki yıllarda, CHP-MHP koalisyon hükümeti işçilere ne dayak, ne biber gazı….. görürsünüz.

Saygılarımla…