17 Ocak 2008 Perşembe

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ

1 EYLÜL 1994

Dünya Barış Günü ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı।Genelde emniyet güçlerinin engellemeleriyle karşılaşılan kutlamalarda göz altına alınanlar oldu.

Ülkemiz barışa,barış mücadelesine her zamankinden fazla gereksinimi var.Güneydoğu da süren savaşın yanında, Kıbrıs’ta ki gerginliğe bir de Yunanistan’a karşı başlatılan kampanya eklendi.

Ülkemizin militarist güçleri en rahat günlerini yaşıyor. MGK hükümetin,meclisin üstünde ülkeyi yönetiyor.Güneydoğu’da ki savaş yüzünden hükümet tamamen militaristlere teslim olmuş durumda.

Bu durum da ülkemizin dünyanın en çok silahlanan ülkeleri arasında üst sıralara yükseltiyor. Militaristlerin silahlanma iştahlarını ülkenin içinde bulunduğu ekonomik bunalımı, işsizliği, pahalılığı etkilemiyor.

Ülkemizin acil olarak barışa ihtiyacı var. Kıbrıs’ı Türkiye’ye ilhak etme uğraşları,Yunanistan’a karşı savaş durumu alınması bölgemizde ki gerginliğin daha da artmasına neden oluyor. Ege Denizine yığınak yapan Türk ve Yunan silahlı güçleri, Deniz ve Hava güçleri kazara da olsa karşı karşıya gelecekler ciddi, topyekün bir savaşa neden olabileceklerdir.

Türkiye barış güçlerine şimdi çok daha büyük görevler düşüyor. Türkiye’de ki militarist güçler, Güneydoğu’ da ki savaş yüzünden ülkeyi bir savaş mekanizmasına dönüştürdüler.

Savaş mekanizması çalışmaya başladı mı durdurmanın ne kadar güç olduğunu Irak’ tan biliyoruz.Bu yüzden onlarca yıl sürebilecek savaş ve militaristlerin egemenliğine bu günden dur dememiz gerekiyor.

‘Dünya Barış Günü’ hepimize kutlu olsun!
1 EYLÜL 1994

Hiç yorum yok: