17 Ocak 2008 Perşembe

NELER OLUYOR?

1 KASIM 1994

Cumhuriyetin 71.inci yılını kutladık. Medyadan izlediğimize göre, halkımız Cumhuriyet bayramı kutlamalarına büyük ilgi gösterdi. 28 iş adamı giderlerinin üstlendiği İstanbul Taksim alanında ki kutlamalar muhteşemdi.

Cumhuriyet Bayramını kutlamak siviller adına iş adamlarına mı kaldı?

Türkiye İş Verenler Sendikası yasaları çiğneyerek sivil hükümet darbesi yapıyor. Sayın Sabancı ‘SHP şimdiye kadar başarılı hizmetler vermiştir. Fakat şimdi işlevi bitmiştir. SHP’ye güle güle, ANAYOL gelsin’ diyor.

Türkiye’ de hükümetleri TÜSİAD mı belirliyor?

Ara milletvekili seçimleri yaklaşıyor. Başbakan Tansu Çiller ve kendisini ‘Türklüğün Lideri’ kabul eden Türkeş-MHP güneydoğu’da Kürt aşiret reisleri ile pazarlık yapıyor.

Hükümet olma, oy toplama uğruna devlet parti yöneticileri aşiretlere teslim mi oluyor?

Turgut Özal’ın oğlu, kızı,ABD’ den getirdiği prensleri yolsuzluklara karışmış.Çek-senet-mafya ilişkilerine girmiş. Medyadan izliyoruz. Rüşvet devletin tepesine kadar uzanmış. Kanlı hesaplaşmalar sürüyor.

‘Benim memurum işini bilir, ben zenginleri severim’ diyen Turgut Özal’ in rüşveti devletin tepesine kadar çıkmasında sorumluluğu yok mu?

Türkiye’ de RP tırmanışa geçmiş. Ülkeye şeriat gelecekmiş. Bu konuda tartışmaları basından izliyoruz. Özellikle ATV’nin Siyaset Meydanı adlı programında, ‘ az Müslümanlarla’ ‘çok Müslümanlar’ tartışmalarını izliyoruz. Elbetteki ‘az Müslümanların sesi’ ‘çok Müslümanların’ sesinden az çıkıyor. Sonuç olarak başta ATV olmak üzere tüm medya ‘çok Müslümanların’ reklamını yapıyor. Hem de bunu Atatürk’ü, laikliği savunmak adına yapıyorlar.

Medya laikliği savunma adına şeriatı bilmeden mi destekliyor.

KİT’lerin ülke bütçesine büyük zararları varmış. KİT’ler zarar ettiği için hemen satılmalıymış. Bu satışa engeller çıkaran Sosyal demokratlar ve SHP ülkenin zarardan kurtulmasını geciktiriyormuş.

KİT’ler satışa çıkarılırsa zarar ederler mi, yok kar ederler mi satılacak?

Başbakan Tansu Çiller Ortadoğu’yu ziyaret ediyor. İsrail Tansu Çiller’ in gezisine büyük önem veriyormuş. İsrail’le Ortadoğu’ya projesi için görüşmeler yapıyormuş.

Ülkenin büyük şehirlerinin tamamına yakının ve büyük ilçelerin susuzluktan kırıldığı kolera benzeri hastalıkların yayıldığı günümüzde kendi insanımız yerine İsrail’ e mi su götüreceğiz?
1 KASIM 1994

Hiç yorum yok: