17 Ocak 2008 Perşembe

DEVLET, ATATÜRKÇÜ-LAİK SHP’YE SAHİP ÇIKIYOR

10 OCAK 1994

Atatürk ilkelerinin gerçek savunucusu konumunda olan SHP’ye yönelik saldırıların son günlerde yoğunlaşması üzerine, devlet içindeki Atatürkçü yapı SHP’ye sahip çıkıyor.

Bilindiği gibi bazı çevreler tarafından solu bitirme senaryoları uygulamaya koyulmuştu. İSKİ olayını temel alarak, SHP’ye yönelik yoğun saldırılar sonucu SHP oyları % 10 lara düşmüştü. Murat Karayalçın’ın Genel Başkan olması ile yeniden bir toparlanışa giren SHP’ ye yönelik saldırılar yeniden gündeme geldi.

Fakat politik aptalların bu kampanyaları SHP’nin daha da güçlenmesine neden oldu. Özellikle başını İnter Star’ın çektiği bu saldırılar sonucu, SHP’nin Nurettin Sözen’nin İstanbul Belediye Başkanlığına şansı artarken bu düzeysiz saldırılar solu SHP’ de toplama işlevi görmeye başladı.

Atatürkçü bir çizgide olan Yüksek Seçim Kurulunun İnter-Star’ı beş gün süreyle kapatma kararı tüm diğer TV kanallarına da bir uyarı niteliği taşıyor.

İNTER-STAR AĞLIYOR

Partiler kapatılırken, gazeteciler öldürülür, tutuklanırken, millet vekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılırken, HBB muhabirleri Genel Kurmay Başkanlığının emri ile askeri mahkemelerde tutuklanırken sessiz kalan inter-star sıra kendine gelince ‘ bu ne biçim demokrasi’ diye feryat ediyor. İnter-Star’ın demokrasi anlayışı kendisi ile başlayıp kendisi ile bitiyor.

Mehmet Barlas’ın ve bazı gazetecilerin Dalan zamanında boğazda kaçak ev yaptığı için bunu yıktıran Nurettin Sözen’e ekranlardan küfür ettirenler, santaj kasetleri ile politikacıları, bürokratları tehdit edenler, bir partiye karalamaya yönelik diziler yapanlar, yargı kararlarını tanımayıp kendi yargılarını topluma kabul ettirmeye çalışanlardan elbetteki ülkenin demokratikleşmesi konusunda bir şey beklemek gerçekçi olmaz.

Yasaksız tam demokrasiyi istiyoruz. Fakat İnter-Star demokrasiyi sadece kendisi için istiyor.
10 OCAK 1994

Hiç yorum yok: