17 Ocak 2008 Perşembe

SERBEST PİYASA EKONOMİSİNİN İFLASI

1 HAZİRAN 1994

ABD’nin çırak politikacıları ekonomimizi iflasa sürükledi. Hükümet memur maaşlarını ödeyebilmek ve döviz artışını durdurmak için yüksek faizle para topluyor. 3 aylık % 50 net faizli hazine bonoları kapış kapış satılıyor. Bu durumda hükümet 3 ay daha idare edebilecek, daha doğrusu 3 ay daha iktidarda kalacak sonrası ne olacak bilen yok. Yapılması gerekenler ise tüm bunların tam tersi.

Yüksek Faiz Politikasına Son Verilmeli

Serbest piyasada döviz kullanımı yasaklanmalı, Bankalardaki döviz mevduatına el konulmalı.Türk parasını koruma kanunu düzenlenerek yeniden çıkarılmalı.

Üretim Artırımı Sağlanmalı

KİT’lerin zarar etme nedenleri ortadan kaldırılarak, kar eder konuma getirilmeli. Öncelikle kullandıkları krediler yüzünden içinde bulundukları faiz batağından kurtarılmalı. KİT’leri özelleştirme yerine özerk bir yapıya kavuşturulmalı. Bazı iş adamlarına sağlanan ayrıcalıkları ve orasını arpalık haline getiren politikacıların elinden kurtarılmalı.

Güneydoğu’ ya Barışçı Bir Çözüm Bulunmalı

Çekiç güç kaldırılmalı. Irak ambargosuna son verilmeli. Enflasyona da neden olan Güney-Doğu’ da ki iç savaş sona erdirilmeli. KEBAN projesi tamamlanmalı.

İthalata Devlet Denetimi Getirilmeli

İthal edilen lüks tüketim malları yasaklanmalı.

Vergiler İnsan Yaşantısına Göre De Belirlenmeli
IMF ve Dünya Bankasından Kredi Alınmamalı

Eski borçlar uzun bir süreçte ödeme yoluna gidilmeli. Böylece ulusal bağımsızlığımıza leke olan, kredi karşılığı veya yeşil ışık karşılığı IMF’nin ve ABD’nin istemleri yerine getirmekten kurtulmalı. Komşu ülkelerle karşılıklı çıkar ilişkisine dayalı iş birliği yapılmalı.

Devletin Ekonomideki Yeri Artırılmalı

Özelleştirmeden, serbest piyasa ekonomisinin ‘erdemlerinden’ vazgeçilmeli. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz serbest piyasa ekonomisinin tükendiğinin bir göstergesi değil mi?
ABD’nin, medyanın beğendiği politikacılarla ülke ekonomisi ‘duvara tosladı’ bu acemiler yüzünden devlet tefecilerden para alır duruma düştü. Ülkemizin, ulusal çıkarları savunan partilere, politikacılara, liderlere ihtiyacı var. Aksi halde kötü günlere hazırlıklı olalım.
1 HAZİRAN 1994

Hiç yorum yok: