17 Ocak 2008 Perşembe

OYLARI BİLİNÇLİ KULLANMAK

1 ŞUBAT 1994

Yerel seçimlerin yaklaşmakta olduğu günümüzde bütün partiler, adaylar oy alabilmek, seçmene şirin görünebilmek için büyük kampanyalar yürütüyor. Bu kampanyalar zaman zaman ilginç boyutlara ulaşıyor.

Aday transferleri, büyük şovlar, halı saha maçları, 900 lü telefonlar, adayların televizyon tartışmalarında şirin görünme uğraşları sürüyor.

Refah partisi ise imajını değiştirmek, kitlelere kendini sevdirmek, kitle partisi olmak için ilkelerini bir kenara atmış durumda.Mankenden, başına türban takarak aday yapmak, alevi vatandaşlardan, utanmadan oy istemek ve en son olarak baş düşman ilan ettikleri siyonizme karşın Yahudi vatandaşlara şirin görünmek için ziyaretler yapmak.

Tüm bu gelişmeler ne kadar renkli bir seçim yaşayamayacağımızın ön belirtileri.

Bu seçimler partiler ve adaylar için güzel bir sınav olacak. Halkın % 95 i Müslüman diyerek yola çıkan adaylar, laiklik karşıtı şeriatçı-gerici çevrelerden oy almak için ödün üstüne ödün verecekler.

Yaşamında namaz kılmamış adayları Ramazan ayı boyunca camilerde görmeye hazır olalım.

Halkımız adaylarının eski konumlarına, geçmişlerine bakarak oy kullanmamalı, önemli olan adayların şu an ki içinde bulundukları konum olmalı.

SOLUN BİLİNCİ

1980 sonrası seçimlere sosyalist kimlikle sadece SP-İP katıldı. Bu partide belirli dar bir kesimin partisi olmaktan öteye gidemedi.

Bu seçimlerde ise Sosyalist Birlik Partisi, Kurtuluş ve Emek grupları ciddi bir seçenek olarak, yerel birimlerde ‘birleşik sosyal alternatif’ oluşturarak seçimlerde giriyor.

Birleşik Sosyalist Alternatif, 12 Eylül’ de 2,5 milyon insanın gözaltına alındığı-fişlendiği, yüz binlerce insanın işkence gördüğü, ceza evinde yattığı ülkemiz insanları için, demokrasi için, savaşsız, sömürüsüz bir dünya için, sosyalizm için yeni bir seçenek oluşturuyor.
1 ŞUBAT 1994

Hiç yorum yok: