14 Kasım 2007 Çarşamba

ŞERİATIN ÖNELENEBİLİR YÜKSELİŞİ

15 ŞUBAT १९९३

Her şey elbette çok daha önce başlamıştı।fakat 12 Eylül yönetimi Atatürkçülük adına,onun anılarını,mirasını,ilke ve kurumlarını yok etti.Laiklikte bu arada unutulmadı.ABD Patentli Türk-İslam Sentezi bu yıllarda gündeme geldi.Aramco ve onun Rabıtası, gereğinden fazla açılan İmam Hatip Liseleri,Faysal Finans v.b. bu yönetimin ürünleriydi.Atatürkçülük nutukları atılırken resmi kurumlar Türk-İslam Sentezcileriyle dolduruldu.Güneydoğu da devlet Hizbullahı örgütledi.

1970li yılların sonunda ve 1980li yılların başında,Sosyalist sisteme ve gelişen Sosyalist harekete karşı Köktenci hareketleri destekleyen ABD,Sosyalist sistemin dağılmasından sonra,kökten dinci hareketleri desteklemekten vazgeçmiş göründü।İlk bakışta sosyalist sistemin dağılmasıyla ona karşı desteklenen gerici kökten dinci hareketlere gereksinimi kalmamış göründü.Oysa ABD ülkemizde hiçte kökten dinci hareketleri desteklemekten vazgeçmedi.Tersine Şeriatla yönetilen,ulus bilinci hiç gelişmemiş,dünyadaki ilkel topluluklar arasında yer alan Arap ülkelerine giydirdiği deli gömleğini ülkemize de giydirmek istiyor.

SSCB ve Sosyalist Sistemin dağılmasıyla ortaya çıkan Türk Devletlerinin bağımsız,demokratik karşılıklı çıkar ilişkileri içinde ülkemizle kurulabileceği ilişkiden korkan,bunu bölgesel çıkarlarına tehdit gören ABD bir yandan Kürt Milliyetçi hareketini desteklerden diğer yandan kökten dinci hareketlerin arkasında yer alıyor।

Seçim hesapları yapan bir önceki ANAP hükümeti ve MGK kararıyla sosyalistlere,seçime katılma koşulları ağırlaştırılırken,% 10 barajlarla meclis kapatıldı.Bu günkü mecliste,MGK kararlarını yasa kabul ederek meclisten geçiren hükümet partileri,ANAP,DSP,MHP ye karşı tek muhalefet partisi RP si olarak ortaya çıkıyor.
MGK partilerinin belediye başkanlarının yolsuzluklarına karşı RP’sinin belediye başkanları örnek başkanlar olarak tercih nedeni oluyor।

Eğer devlet ve hükümet gerçekten laikliği ve Atatürkçülüğü savunuyorsa,öncelikle Milli Eğitim’deki yöneticilerin %74’ünü oluşturan İmam Hatip Lisesi çıkışlılarının değiştirilmesi,Hizbullahın, Aramco’nun, Rabita’nın araştırılması gerekir।Sosyalistlerin seçimlere katılabilme değişikliklerinin yapılarak,barajların kaldırılması meclisteki sosyalist sloganlar kullanan dinci akımların gerçek konumlarını göstermesi açısından öncelikli bir öneme sahiptir.

Fakat biz tarihten ders alarak,Hitler’in önlenebilir yükselişinin devlet ve burjuvazi tarafından engellenmediğini,tersine desteklendiğini bilerek,demokrasiye,gerçek laikliğe halk olarak sahip çıkmamız gerekir।

Türkiye halkı olarak ABD ‘nin yobaz kuklası olmamak için,Türk Cumhuriyetleri ile dostça ilişkiler kurarak bölgemizin barış ve demokrasisinin hakim olacağı güzel günler için mücadele etmeliyiz.Aksi halde güzelim yurdumuz,yobazların kılıçları ve kırbaçları altında yaşanamaz olacaktır.
15 ŞUBAT 1993

Hiç yorum yok: